en månad av undersökningar

Månaden efter att jag fick reda på min cancer var en månad i kaos.
Jag hade mängder av undersökningar som skulle göras. Hela min kropp skulle kollas igenom innan man kunde börja med min behandling. Jag hade minst en undersökning på lasarettet i växjö varje dag Måndag-Fredag, ibland 2-3 stycken per dag. 
Hela kroppen kollades igenom ocb jag fick även göra två stycken ingrepp. Det ena ingreppet var att operera in en portacart. (En liten dosa som opereras in under nyckelbenet. Min sitter på vänster sida) Genom den ger dom mig all min behandling och tar alla mina prover för att slippa sticka mig så ofta.
 
Operationen var svår för dom att göra. brukar ta ca 30 minuter men min tog över två timmar. Men operationen gick bra och jag fick åka hem samma dag :)
Dagen efter min portacart operation så fick jag åka till lund för ännu ett litet ingrepp. Jag har gått på hormonbehandling med sprutor som har gjort att kroppen producerade fler ägg som sedan kunde tas ut och frysas ner för att jag ska kunna få chansen att få barn i framtiden. (Också en dålig sak med cellgifter. Man blir oftast steril, Chansen är väldigt stor) Jag berättar endast lite kortfattat om detta för annars får jag skriva hela dagen lång för det är väldigt komplicerat haha. Eftersom att jag gjorde denna hormonbehandlingen så kommer jag att kunna få barn iaf vilket är en lättnad för mig för det är ju en stor dröm i livet:)
 
 jag familjen och min pojkvän åkte fram och tillbaka till lund/malmö minst en gång i veckan. Det var långa resor och mycket jobbiga undersökningar och sen min egen och familjens sorg på det. Jag var helt slut...
 
Jag kan säga att när denna månaden var över och jag skulle få börja med min behandling så var det en stor lättnad. Jag skulle nu enbart kunna fokusera på min behandling och göra allt som krävs för att bli frisk. 
Månaden som var hade jag aldrig klarat om det inte var för min älskade familj och pojkvän som stod vid min sida hela tiden och stöttade mig igenom allt. Har en kärlek till dom som inte går att beskriva <3

RSS 2.0